onze activiteiten


Seminar over Israel - Palestina conflict

In Den Haag was afgelopen weekend een evenement samen met CIJO en Shrinking the Conflict. Hierbij waren 25 aanwezigen, van verschillende afkomsten, (politieke) achtergronden en landen.

Het programma begon met een uitleg over de verschillende Palestijnse gebieden en Israël. Erna waren er interactieve Zoom sessies met zowel een kolonist alsmede een Palestijnse student.
De tweede dag werd er ingegaan op hoe beide zijdes van het conflict nader tot elkaar zouden kunnen komen. Er werd niet gesproken over vredesplannen, maar over hoe de situatie effectief verbeterd kan worden.

Het seminar is als leerzaam ontvangen waarbij nieuwe visies zijn opgedaan voor alle deelnemers.


#MTMS - Make Their Memory Shine in Brussel

Op 27 april was StandWithUs Nederland aanwezig in Brussel om de Stolpersteinen schoon te maken. Samen met onze partners van de European Jewish Association, het Belgische Forum van Joodse organisaties en bijzondere sprekers zoals de Brusselse burgermeester, Philippe Close, en Holocaust-overlevenden, werden door heel Brussel de gedenkstenen schoongemaakt. Na de ceremonie in het Joods museum, liep de groep naar de locatie toe waar getuigenissen werden verteld van de vermoorde mensen.
Mensen die langs liepen, waren zeer geïnteresseerd. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel mensen positief reageerden.

Moge hun herinnering tot een zegen zijn.

Voor meer informatie over #MTMS - Make Their Memory Shine: https://linktr.ee/maketheirmemoryshine


#MTMS - Make Their Memory Shine

MTMS April 27th

Dear Friends,

On April 27th (Holocaust Comemoration Day/ Yom Hashoah), we aim to commemorate, educate and volunteer in a unique pro-active manner that involves all citizens of Brussels! Participating in this campaign is the Mayor of Brussels, Roma representative, Holocaust Survivors, School-children and many more individuals and organizations of all backgrounds! Join us for our 26th operation and, by far, the biggest!

We are dedicated to cleaning all 458 Stolpersteine (Pavés de Memoire) in Brussels in a single day! Therefore, we are recruiting kind-hearted humans who wish to volunteer to clean at any moment of the day! Whether you clean one stone in 5 min, or, you clean a dozen in an hour, all help is appreciated and you will make an incredible impact!

Thank you for your interest!

Help Us Make Their Memory Shine! Register here: https://linktr.ee/maketheirmemoryshine


#MTMS - Make Their Memory Shine

Een groep vrijwilligers heeft op initiatief van de organisatie ‘StandWithUs Nederland’ alle struikelstenen in Maastricht schoongemaakt. De struikelstenen, of stolpersteine, zijn bedacht door de Duitse kunstenaar Gunter Demni die als gedenktekens in het trottoir worden gelegd voor de woningen van mensen die door de nazi's verdreven zijn. Alleen al in Maastricht liggen meer dan 400 struikelstenen. Lees er hier meer over!


Webinar met Charlotte, StandWithUs Italia, UGEI en Hativkah

WhatsApp Image 2022-05-24 at 6.28.43 PM

Opnieuw organiseerde StandWithUs Nederland een webinar met onze Charlotte, hoofd van de educatieafdeling. Deze keer werd het samen gehost met StandwithUs Italia, UGEI en Hatikvah.

UGEI is een italiaans-Joodse studentenorganisatie en Hatikvah is één van de grootste Joodse nieuwsbladen van Italië.
Het onderwerp was de recente Vredesverdragen met de VAE en Bahrein.

Onze eigen Elad Zigler opende de sessie. Moderator was de vice-president van UGEI, David Fiorentini. Luca Spizzichino, namens HaTikvah, stelde vragen.

Met een geweldige reach, kijken we uit naar meer samenwerkingen tussen supporters van Israël en Joden in Europa!


Rosh Hashanah-evenement in Maastricht in 2020

In samenwerking met IJAR Maastricht is het SWU NL gelukt om een veilig evenement te organiseren in Maastricht. We hebben genoten van elkaars aanwezigheden, opvattingen, en verschillende achtergronden. Hopelijk is dit het begin van een geanimeerde gemeenschap die nog veel vaker bijeen komt. Lees het complete artikel hier!


Standwithus Nederland meets PIG!

Schermafbeelding 2020-10-05 om 13.54.46

Één van onze doelen is om samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties en te helpen waar we kunnen. Op 6 mei gaf StandWithUs Nederland daarom een zoom sessie voor de Portugees-Israëlitische Gemeente met als onderwerp BDS en Antisemitisme. Zeker in coronatijd waarin de vraag naar online informatie stijgt, waren wij blij dit te kunnen doen, en we hopen op een blijvende samenwerking.


SWU Maastricht Purim Event 2020 - Verzamel voor de Hamantaschen!

Voorafgaand aan de officiële Nederlandse maatregelen die de eerste implicaties van quarantaine, sociale distantiëring en annulering van evenementen inhielden, verzamelde de Joodse gemeenschap in Maastricht zich voor een Purim-viering.

De StandWithUs-organisatoren wilden echter onafhankelijk een veilige zone creëren. Dat wil zeggen: een zone waarin de joodse gemeenschap ons eigen ‘Carnaval’ kon vieren, dat net twee weken eerder de stad Maastricht op zijn kop had gezet, naast een zone waarin onze maatregelen voelbaar waren om de gezondheid te waarborgen. Maskers, ontsmettingsmiddelen en verschillende secties op de locatie maakten dit het laatste leuke evenement voordat de wereldwijde situatie instortte.

Wat maakte dit feest uniek? Nou, waar moeten we beginnen? Kostuums, traditioneel Purim-eten en liedjes varieerden met spelletjes vergezeld van geweldige drankjes en interessante feestgangers, wiens gesprekken 's nachts vreugdevol werden geïntensiveerd. Dit is hoe Poerim zou moeten zijn, en we zijn trots op wat we hebben bereikt!

Inderdaad, we zijn erg blij met het allereerste sociale evenement in Maastricht. Helaas moesten we onze activiteiten een tijdje stopzetten, maar dit feest liet zien wat er allemaal mogelijk was met een enthousiaste community! Chag Sameach!


StandWithUs seminar

StandWithUS Nederland organiseerde op 29 Januari een internationaal recht seminar met het conflict tussen Israël en de Palestijnen als invalshoek. Deze bijeenkomst vond plaats in een prachtige zaal van de Universiteit Maastricht. Tijdens het seminar gingen experts dieper in op het conflict en de tweestaten oplossing. Met dit seminar tracht StandWithUs haar educatiemissie kracht bij te zetten.

Daar slaagden we deze middag aardig in. Dr. Fred Grünfeld, Jan van Benthem, Dr. Matthijs de Blois en Andrew Tucker wisten een vrijwel volle zaal 4 uur lang te boeien met hun lezingen, en dat voor een woensdagmiddag. Aanwezigen kregen ook de kans vragen te stellen wat boeiende discussies opleverden. Het was een leerzame dag waar iedereen een stukje slimmer wegging dan toen ze binnenkwamen. Klik hier voor een stream van het evenement!


Chanoeka Pubquiz

Op maandag 23 december hadden wij, StandWithUs Nederland, een pubquiz georganiseerd in samenwerking met IJAR, Bendigamos en Jewish Young Professionals.

Eerst staken wij de chanoekia aan op de Dam. Het was geweldig om te zien dat de Dam, die normaliter een plaats is voor het verspreiden van anti-Israël haat, een plaats was van samenkomst voor zowel Joden als niet-Joden. Lees het vervolg van de avond hier verder!


Conferentie in Brussel over Israël

Woensdag 25 september 2019 organiseerde ‘’Belgian Friends of Israël’’ een conferentie in Brussel, waar, StandWithUs ook deel van uitmaakte. Het thema was

‘’ISRAEL: DIVERSITEIT OP ZIJN BEST?’’

Bij deze conferentie kwamen vier Israëlische sprekers aan het woord, een Arabische Moslim, een Druze, een Christelijke Armeniër en een Jood.

Lees hier het hele artikel


Lezing bij Christenen voor Israël

Lezing Christenen voor Israel (Elad Zigler)

Elad Zigler, directeur van StandWithUs Nederland, groeide op in Nederland en maakte tien jaar geleden Aliyah naar Israël. Als er iemand is die weet wat de verschillen tussen Nederland en Israël zijn, dan is hij dat. De vijf grootste verschillen heeft hij afgelopen week gedeeld in een lezing bij Christenen voor Israël.

Het was een gezellige avond en leerzame avond, wij willen iedereen die er bij was, hartelijk bedanken voor uw komst!🇮🇱🇳🇱


Workshop met Haboniem Dror Nederland

Afgelopen week gaf onze eigen Elad Zigler een workshop aan de geweldige groep van Haboniem Dror Nederland over BDS en antisemitisme.

StandWithUs geeft allerlei verschillende workshops en informatieve sessies over Israël en hoe je antisemitisme kan bestrijden. Voor meer informatie, kan er contact met ons worden opgenomen.


Stand van StandWithUs op JomHaVoetbal

Vandaag stond StandWithUs Nederland op Jom Havoetbal. Het was voor ons een geslaagde dag, vol met nieuwe interessante connecties en leuke gesprekken. Wij hebben mensen kennis laten maken met StandWithUs Nederland en verteld over het werk dat wij doen, onze educatieve programmas over Israël en activiteiten voor studenten. StandWithUs steunt Israël wereldwijd, altijd!


Borrelen met IJAR

Gisteren had StandWithUs Nederland samen met IJAR, een Joodse studentenorganisatie, een borrel. We willen iedereen bedanken die aanwezig was. We hopen iedereen te zien op het volgende StandWithUs Nederland evenement!


Workshop voor Bne Akiwa

In de zomer van 2018 heeft StandWithUs Nederland een workshop gegeven aan jongeren van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa Nederland tijdens hun bezoek aan Israël. De groep zestien- en zeventienjarigen kregen tijdens leuke en educatieve sessies informatie over het conflict tussen Israël en de Palestijnen en kregen een cursus met tips hoe zij zich beter kunnen verweren tegen antizionisme en antisemitisme.


Pro-Israël manifestatie

Op 6 september 2016 sprak StandWithUs Nederland op de demonstratie, georganiseerd door Time To Stand Up For Israel, tegen anti-Israël groepen en voor dialoog en vrede in Den Haag. Dit speelde zich af tijdens het bezoek van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu aan Nederland en vele wit-blauwe vlaggen kleurden Den Haag ter ondersteuning van Israël en als tegenreactie op de haat van anti-Israël demonstranten. Elad Zigler: “Het steunen van Israël is geen kwestie van linkse of rechtse politiek. Israël is de enige functionerende democratie in het Midden-Oosten en een voorbeeld voor co-existentie. De enige weg naar vrede is de dialoog.” Twee christelijke Tweede Kamerleden (Joël Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP)) waren aanwezig en steunden de manifestatie, evenals Netanyahu zelf.


Seminar voor ‘young professionals’

In samenwerking met andere pro-Israël-organisaties (waaronder CiJo en Christenen voor Israël) organiseerde StandWithUs Nederland op 30 november 2016 een educatieve seminar voor ‘young professionals’. Deze seminar werd georganiseerd vanwege het stijgend aantal antisemitische incidenten in Nederland en ging over het bestrijden van antisemitisme en BDS-sentimenten. Ook mede-organiseerde StandWithUs Nederland een symposium onder aanvoering van vertegenwoordiger Elad Zigler met Amir Ofek (Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken) en Neil Lazarus (communicatie-expert).


Meedoen aan ons volgende evenement?

Vul je gegevens in en we nodigen je uit voor ons volgende congres

Deel dit: