Conferentie in Brussel over Israël

Woensdag 25 september 2019 organiseerde ‘’Belgian Friends of Israël’’ een conferentie in Brussel, waar, StandWithUs ook deel van uitmaakte. Het thema was

‘’ISRAEL: DIVERSITEIT OP ZIJN BEST?’’

Bij deze conferentie kwamen vier Israëlische sprekers aan het woord, een Arabische Moslim, een Druze, een Christelijke Armeniër en een Jood.

Lees hier het hele artikel

Lezing Christenen voor Israel (Elad Zigler)

Lezing bij Christenen voor Israël

Elad Zigler, directeur van StandWithUs Nederland, groeide op in Nederland en maakte tien jaar geleden Aliyah naar Israël. Als er iemand is die weet wat de verschillen tussen Nederland en Israël zijn, dan is hij dat. De vijf grootste verschillen heeft hij afgelopen week gedeeld in een lezing bij Christenen voor Israël.

Het was een gezellige avond en leerzame avond, wij willen iedereen die er bij was, hartelijk bedanken voor uw komst!🇮🇱🇳🇱

Workshop met Haboniem Dror Nederland

Afgelopen week gaf onze eigen Elad Zigler een workshop aan de geweldige groep van Haboniem Dror Nederland over BDS en antisemitisme.

StandWithUs geeft allerlei verschillende workshops en informatieve sessies over Israël en hoe je antisemitisme kan bestrijden. Voor meer informatie, kan er contact met ons worden opgenomen.

Stand van StandWithUs op JomHaVoetbal

Vandaag stond StandWithUs Nederland op Jom Havoetbal. Het was voor ons een geslaagde dag, vol met nieuwe interessante connecties en leuke gesprekken. Wij hebben mensen kennis laten maken met StandWithUs Nederland en verteld over het werk dat wij doen, onze educatieve programmas over Israël en activiteiten voor studenten. StandWithUs steunt Israël wereldwijd, altijd!

Borrelen met IJAR

Gisteren had StandWithUs Nederland samen met IJAR, een Joodse studentenorganisatie, een borrel. We willen iedereen bedanken die aanwezig was. We hopen iedereen te zien op het volgende StandWithUs Nederland evenement!

Workshop voor Bne Akiwa

In de zomer van 2018 heeft StandWithUs Nederland een workshop gegeven aan jongeren van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa Nederland tijdens hun bezoek aan Israël. De groep zestien- en zeventienjarigen kregen tijdens leuke en educatieve sessies informatie over het conflict tussen Israël en de Palestijnen en kregen een cursus met tips hoe zij zich beter kunnen verweren tegen antizionisme en antisemitisme.

Pro-Israël manifestatie

Op 6 september 2016 sprak StandWithUs Nederland op de demonstratie, georganiseerd door Time To Stand Up For Israel, tegen anti-Israël groepen en voor dialoog en vrede in Den Haag. Dit speelde zich af tijdens het bezoek van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu aan Nederland en vele wit-blauwe vlaggen kleurden Den Haag ter ondersteuning van Israël en als tegenreactie op de haat van anti-Israël demonstranten. Elad Zigler: “Het steunen van Israël is geen kwestie van linkse of rechtse politiek. Israël is de enige functionerende democratie in het Midden-Oosten en een voorbeeld voor co-existentie. De enige weg naar vrede is de dialoog.” Twee christelijke Tweede Kamerleden (Joël Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP)) waren aanwezig en steunden de manifestatie, evenals Netanyahu zelf.

Seminar voor ‘young professionals’

In samenwerking met andere pro-Israël-organisaties (waaronder CiJo en Christenen voor Israël) organiseerde StandWithUs Nederland op 30 november 2016 een educatieve seminar voor ‘young professionals’. Deze seminar werd georganiseerd vanwege het stijgend aantal antisemitische incidenten in Nederland en ging over het bestrijden van antisemitisme en BDS-sentimenten. Ook mede-organiseerde StandWithUs Nederland een symposium onder aanvoering van vertegenwoordiger Elad Zigler met Amir Ofek (Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken) en Neil Lazarus (communicatie-expert).