Workshop voor Bne Akiwa

In de zomer van 2018 heeft StandWithUs Nederland een workshop gegeven aan jongeren van de Joodse jeugdbeweging Bne Akiwa Nederland tijdens hun bezoek aan Israël. De groep zestien- en zeventienjarigen kregen tijdens leuke en educatieve sessies informatie over het conflict tussen Israël en de Palestijnen en kregen een cursus met tips hoe zij zich beter kunnen verweren tegen antizionisme en antisemitisme.

Pro-Israël manifestatie

Op 6 september 2016 sprak StandWithUs Nederland op de demonstratie, georganiseerd door Time To Stand Up For Israel, tegen anti-Israël groepen en voor dialoog en vrede in Den Haag. Dit speelde zich af tijdens het bezoek van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu aan Nederland en vele wit-blauwe vlaggen kleurden Den Haag ter ondersteuning van Israël en als tegenreactie op de haat van anti-Israël demonstranten. Elad Zigler: “Het steunen van Israël is geen kwestie van linkse of rechtse politiek. Israël is de enige functionerende democratie in het Midden-Oosten en een voorbeeld voor co-existentie. De enige weg naar vrede is de dialoog.” Twee christelijke Tweede Kamerleden (Joël Voordewind (ChristenUnie) en Kees van der Staaij (SGP)) waren aanwezig en steunden de manifestatie, evenals Netanyahu zelf.

Seminar voor ‘young professionals’

In samenwerking met andere pro-Israël-organisaties (waaronder CiJo en Christenen voor Israël) organiseerde StandWithUs Nederland op 30 november 2016 een educatieve seminar voor ‘young professionals’. Deze seminar werd georganiseerd vanwege het stijgend aantal antisemitische incidenten in Nederland en ging over het bestrijden van antisemitisme en BDS-sentimenten. Ook mede-organiseerde StandWithUs Nederland een symposium onder aanvoering van vertegenwoordiger Elad Zigler met Amir Ofek (Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken) en Neil Lazarus (communicatie-expert).