Haagse Hogeschool verspreidt Israëlhaat

De Haagse Hogeschool maakt zich schuldig aan het verspreiden van Israëlhaat onder het mom van mensenrechten.

Op de Haagse Hogeschool/The Hague University of Applied Sciences wordt een expositie over mensenrechten georganiseerd. Maar de onderwijsinstelling plaatste een foto op hun Instagramaccount waarop een ‘kunstwerk’ over zogenaamde Israëlische apartheid staat afgebeeld. Hiermee maakt de Haagse Hogeschool meerdere grove fouten:

Zo toont de afbeelding een Palestijnse staat op de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook én het huidige Israël. Hiermee wordt het bestaansrecht van Israël ontkent en opgeroepen tot de vernietiging van de Joodse staat.

Daarnaast ondersteunt de Haagse Hogeschool hiermee de bizarre beschuldigingen van apartheid en verspreidt de onderwijsinstelling de mythe dat mensenrechten in Israël in gevaar zijn.

Tevens is het plaatsen van Israël in een collectief van mensenrechtenschendingen fout. Er wordt geen context gegeven door de Haagse Hogeschool waardoor wordt geïmpliceerd dat alle kwesties in deze expositie vergelijkbaar en ongecompliceerd zijn.

Maar het Israëlisch-Palestijns conflict is juist enorm gecompliceerd. Deze gang van zaken bemoeilijkt het voeren van een redelijke discussie over het conflict en is enorm schadelijk voor de beeldvorming van Israël en de veiligheid van Israëliërs en Joden. Een onderwijsinstelling als de Haagse Hogeschool zou zich niet op deze manier mogen positioneren in een politieke kwestie. Onderwijsinstellingen bestaan om de discussie te bevorderen en een veilige omgeving voor discussies te bieden. Wij hopen dat de Haagse Hogeschool deze fout rechtzet en net als wij openstaat voor discussie!

Printscreen Instagramaccount de Haagse Hoge School