https://www.standwithus.nl/wp-content/uploads/2022/12/cropped-Untitled-design-21.png

Inzameling Medische Middelen

Na de massaslachting op onschuldige burgers op 7 oktober 2023 en de aanhoudende raketaanslagen door Hamas vanuit Gaza op onschuldige burgergemeenschappen in Israël, hebben StandWithUs Nederland en de Israeli Medical Association in Nederland besloten om Israel te helpen door middel van het aanschaffen van medische hulpmiddelen die nu dringend nodig zijn.

Ook u kunt helpen!

1200px-HistadrutRofim.svg

Medische Middelen

Alcohol doekjes, infuusnaalden, batterijen voor lampen in het ziekenhuis en overige algemene medische middelen

Verbanden

Verbanden, gazen en tourniquets om ernstige bloedingen gauw te stoppen

Eerste Hulp

EHBO sets en koffers, evenals Advanced Trauma Life Support (ATLS) en Basic Life Support (BLS) sets.

Waarom is dit nu nodig?

Er is in Israël nu een noodsituatie. Meer dan 500.000 Israëlische burgers hebben hun huis moeten ontvluchten, het Barzilai ziekenhuis in het zuiden is beschoten, ziekenhuizen zitten overvol, en medische centra en het leger hebben een groot tekort aan bepaalde medische hulpmiddelen.

MADA is de nationale medische noodhulpdienst, rampendienst, ambulance en bloedbank van Israël. MADA staat vooraan om burgers te helpen die tijdens de huidige oorlog gewond zijn geraakt, reageert altijd als eerste op noodsituaties en ondersteunt de medische infrastructuur, ziekenhuizen en de IDF.

Deze actie en het ingezamelde geld zal worden gebruikt om medische noodvoorraden aan te schaffen die momenteel niet beschikbaar zijn in Israël. De voorraden worden naar een MADA-vertegenwoordiger in Israël verscheept en naar de plaatsen gestuurd waar ze het hardst nodig zijn. De voorraden worden gekocht naar aanleiding van een oproep van MADA. Dit zorgt ervoor dat hulp direct beschikbaar is voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Help ons hen te helpen.

WhatsApp Image 2023-10-25 at 15.49.17_5af4ea7c
Deel dit: